De weg naar verandering is minstens zo belangrijk als het doel op zich.

Teamanalyse en drijfveren

Gaat het in uw project of fusie alle kanten op? Wilt u weten wat de drijfveren zijn in uw organisatie? Waarom de ene collega in uw allergie zit, terwijl u met de andere zo vlot samenwerkt?

Doe een teamanalyse

Samen bereiken we meer dan alleen, dat is duidelijk. Alleen in de groepsdynamiek gaat het soms fout. Met de analyse van drijfveren en motivaties wordt inzichtelijk welke rollen u en medewerkers vervullen in de organisatie. En waarom u beter met de ene rol samenwerkt dan met de ander. Zo ontstaat inzicht in hoe medewerkers effectief met elkaar kunnen samenwerken in verschillende projecten.

En na de analyse?

Na de analyse gaat u met uw team aan de slag met een reëel of actueel vraagstuk. Zo ziet u de rollen en de verschillende motivaties direct terug in een werksituatie. Na een teamanalyse legt u gemakkelijker verbindingen en weet iedereen in een team bij wie ze wat kunnen verwachten.

“Alle lof voor hoe het programma in elkaar steekt, voor de procesbegeleiding en bovenal voor wat we in korte tijd hebben opgehaald. Met deze analyse op drijfveren kunnen we verder.” G. Hagénus

algemeen directeur, OPO Borger Odoorn 2015

Een vrijblijvend adviesgesprek?