Professionele Leernetwerken opzetten: online en offline

 

We werken allemaal op andere tijden en op verschillende locaties. Daarnaast moeten we veel vergaderingen bijwonen en hebben we weinig tijd. Toch kunnen we veel van elkaar leren. Hoe geeft u dat vorm? Hoe kunt u op een interactieve manier kennis delen en toch informeel blijven?

Online leren en offline samenkomen

Door te leren met de ondersteuning van een online leernetwerk kunnen alle medewerkers in hun eigen tijd leren. Bijeenkomsten worden beperkt en er ontstaan spontane initiatieven. Als u dat afwisselt met offlinebijeenkomsten, waarin iedereen ‘live’ samenkomt, dan is er tijd voor reflectie en verdieping.

Online-offlineformule

LEON Leernetwerk heeft een formule ontwikkeld waarin samenwerkend wordt ontwikkeld en geleerd. Hoe lang zo’n traject duurt, verschilt per vraag. LEON zet het platform op, richt het in en modereert het onlineleren.

“Wat zo mooi was aan dit leertraject is dat we massaal en vooral ook in de praktijk hebben geleerd. We hebben een blijvend netwerk erbij cadeau gekregen zodat we ook na dit traject ook blijvend kunnen reflecteren.”

 
- Heidegger

filosoof

“Werkelijk een heel mooi cadeau. Dat had ik niet verwacht.”

 
- Kafka

schrijver

Een adviesgesprek op maat is snel gemaakt en nog vrijblijvend ook.