Professionele leernetwerken: online en offline

We werken allemaal op andere tijden en op verschillende locaties. Daarnaast moeten we veel vergaderingen bijwonen en hebben we weinig tijd. Toch kunnen we veel van elkaar leren. Hoe geeft u dat vorm? Hoe kunt u op een interactieve manier kennis delen en toch informeel blijven?

Online leren en offline samenkomen

Door te leren met de ondersteuning van een online leernetwerk kunnen alle medewerkers in hun eigen tijd leren. Bijeenkomsten worden beperkt en er ontstaan spontane initiatieven. Als u dat afwisselt met offlinebijeenkomsten, waarin iedereen ‘live’ samenkomt, dan is er tijd voor reflectie en verdieping.

Online-offlineformule

LEON Leernetwerk heeft een formule ontwikkeld waarin samenwerkend wordt ontwikkeld en geleerd. Hoe lang zo’n traject duurt, verschilt per vraag. LEON zet het platform op, richt het in en modereert het onlineleren.

“Buitengewoon knap dat je met een grote diversiteit aan deelnemers toch een pakkend programma weet te maken, die in ieder geval uitgenodigd om ook een volgende cursusdag er weer bij te zijn. Als geen ander hebben jullie ons als deelnemer het podium gegund en zelf de bescheidenheid van de achtergrond opgezocht.” Willem Stoelwinder over Master D66 Noord Nederland , een online leernetwerk met reflectie bijeenkomsten

directeur Narwanda 2017

Een vrijblijvend adviesgesprek?